6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlertă meteo: Cod Roșu de inundații în Timiș și Caraș Severin

Alertă meteo: Cod Roșu de inundații în Timiș și Caraș Severin

Foto Mediafax
Foto Mediafax

Institutul Naţional de Hidrologie a emis cod roşu de inundaţii, valabil până la ora 18.00, pe râurile din bazinele hidrografice Bega – bazin superior aferent amonte S.H. Făget, Nădrag (afluent al râului Timiş), Bistra – curs inferior, judeţele: Caraş-Severin şi Timiş, transmite Mediafax.

Avertizarea cod roşu este valabilă până la ora 18.00 şi vine ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, ceea ce poate duce la scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale.

Sursa citată menţionează că se pot înregistra depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior aferent amonte S.H. Făget, Nădrag (afluent al râului Timiş), Bistra – curs inferior, judeţele: Caraş-Severin şi Timiş.

Mai multe curţi şi anexe gospodăreşti au fost inundate, în ultimele ore, în judeţul Caraş Severin, reprentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă anunţând că, la ora transmiterii ştirii, se intervine în mai multe localităţi pentru reducerea efectelor.

„Pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă care ar putea fi generate de fenomenele hidrologice, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin a fost prealertat personalul propriu şi a fost notificat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, precum şi comitetele locale şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

La această oră, sunt înregistrate atingeri şi depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile şi pârâurile: Goleţ, Bistra, Rusca, Pogăniş, Valea Mare, Bîrzava, Caraş, Gîrlişte, Miniş, iar pe raza localităţii Turnu Ruieni, s-a înregistrat depăşirea cotei de inundaţie a râului Sebeş”, transmite ISU Caraş-Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS