5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStart-up românesc evaluat la 7 miliarde de dolari: UiPath a primit o nouă finanțare de 568 milioane dolari

Start-up românesc evaluat la 7 miliarde de dolari: UiPath a primit o nouă finanțare de 568 milioane dolari

Unicornul românesc UiPath a închis seria D de finanțare la 568 milioane de dolari. Noua investiție ridică valoarea startup-ului la 7 miliarde de dolari.

Runda de finanțare a fost condusă de Coatue Dragoneer,  cărora li s-a alăturat Wellington, Sands Capital, precum și fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates, Inc. Accel, care a condus rundele din Seria A și Seria B. Și CapitalG (fondul de investiții al Google) și Sequoia, care au condus runda Seriei C, au participat la runda prezentă (D), precum și alți investitori din trecut -Madrona Ventures și Seedcamp.

“Liderii de businessuri de peste tot își sporesc forța de muncă cu roboți software, accelerând rapid transformarea digitală a întregii lor afaceri și eliberându-și angajații de sarcini repetitive pentru a-și dedica timpul sarcinilor strategice”, a spus Daniel Dines, cofondatorul și CEO-ul startup-ului cu origini românești.

La finalul lunii martie, Business Insider scria despre posibilitatea ca UiPath să atragă noi investiții care să dubleze valoarea la care este evaluat startup-ul.

La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath ar depăși compania chineză SenseTime care este în prezent cel mai valoros start-up de inteligență artificială din lume. SenseTime a fost evaluat ultima dată la 4,5 miliarde de dolari, după o rundă de finanțare din luna iunie a anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS