12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoştenirea lui Toader: Peste 16.000 de deţinuţi au beneficiat de reducerea cu 1/5 a pedepselor

Moştenirea lui Toader: Peste 16.000 de deţinuţi au beneficiat de reducerea cu 1/5 a pedepselor

Federaţia Sindicatelor din Penitenciare reclamă că mandatul lui Tudorel Toader la ministerul Justiţiei a fost marcat de incompetenţă şi nepăsare. Toader este acuzat că a blocat investiţiile de modernizare a penitenciarelor si  a ignorat deficitul de personal, noteaza Mediafax.

,,După Tudorel Toader, la penitenciare, potopul. Moştenirea Toader: Lucrări de investiţii blocate, deficit sever de personal, subfinanţarea sistemului penitenciar, lipsă de transparenţă şi proteste ale angajaţilor din penitenciare”, informeaza Federaţia Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor într-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

Totodată, Federaţia Sindicatelor din Penitenciare salută pe această cale debarcarea lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei, spunând că măsura este tardivă şi a fost luată din motive greşite, deoarece Tudorel Toader ar fi trebuit să fie demis pentru incompetenţă şi indolenţă, nu pentru că nu a îndeplinit anumite obiective politice izvorâte din interese penale.

,,Tudorel Toader a subminat sistemul penitenciar prin blocarea investiţiilor necesare modernizării sistemului penitenciar, vasalizarea prin imputerniciri repetate şi deseori ilegale a managementului sistemului penitenciar, subfinanţarea sistemului penitenciar şi ignorarea deficitului sever de personal si a nevoii de a asigura dotări corespunzătoare pentru ca activitatea să se desfăşoare în bune condiţii. Toate aceste probleme au fost discutate în mod repertat, niciodată rezolvate. Nici măcar partial”, se mai arată în document.

Reprezentanţii Sindicatului mai arată că în mandatul Tudorel Toader la Justiţie au avut loc peste 8.700 de incidente negative in penitenciare. Între timp, peste 16.000 de deţinuţi au beneficiat de reducerea cu 1/5 a pedepselor şi din cauza legii recursului compensatoriu, populaţia penitenciarelor s-a redus temporar cu aproape 7.000 de deţinuţi, subliind că infractorii au fost trimişi înapoi în comunitate, de unde peste 70% se vor întoarce în următorii ani după ce vor fi comis noi infracţiuni. De asemenea, aceştia întăresc faptul că totodată şi personalul din penitenciare a avut de suferit, din cauza deficitului sever de resurse umane, conform standardelor de personal aprobate de către chiar ministrul Justiţiei. Numărul de angajaţi fiind cu aproape 8.000 mai mic faţă de necesar, situaţie care generează în continuare ore suplimentare care nu pot fi recuperate. Peste un milion de ore suplimentare au rămas neplătite personalului din penitenciare, chiar dacă din aprilie 2018 a început plata orelor suplimentare curente ca urmare a acţiunilor sindicale, informeaza Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS