17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChinezul care vrea să atace Tesla a obținut 225 milioane de dolari finanțare

Chinezul care vrea să atace Tesla a obținut 225 milioane de dolari finanțare

Startup-ul de mașini electrice Faraday Future, controlat de omul de afaceri chinez Jia Yueting, a anunțat marți că a obținut o finanțare de 225 de milioane de dolari de la o bancă americană, pentru a putea dezvolta și scoate pe piață primele sale modele de vehicule electrice.

Faraday Future, cu sediul central la Los Angeles, a obținut o finanțare-punte de la Birch Lake, o bancă din Chicago. Finanțarea-punte de 225 de milioane de dolari este formată dintr-un împrumut de 75 de milioane de dolari și un instrument de tip vendor trust de 150 de milioane de dolari, menit să asigure ofere furnizorilor Faraday garanții pentru a continua să-i livreze diversele componente necesare fabricării mașinilor electrice.

Măsurile au fost luate pentru ca startup-ul californian să-și poată susține finalizarea și lansarea modelului său de vârf FF 91 EV, care a intrat în pre-producție din august 2018. De asemenea, Faraday Future spune că astfel pregătește lansarea pe piață a SUV-ului FF 81 în anul 2021. Inițial,  FF 81 era planificat să se lanseze pe piață încă din anul 2018.

Faraday Future a fost înființat în anul 2014, în SUA, de Stefan Krause și Ulrich Kranz. Firma a fost preluată de miliardarul chinez Jia Yueting, cei doi fondatori fiind îndepărtați din afacere. Văzut la început ca un viitor rival al Tesla, startup-ul Faraday Future s-a confruntat cu o serie de probleme legale și financiare, care au condus la disponibilizări de personal și la amânarea producției de masă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS