13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe așteptări au românii de la viitorii europarlamentari

Ce așteptări au românii de la viitorii europarlamentari

Românii cred că eurodeputaţii nu fac nimic pentru ei, motiv pentru care nu acordă mare importanţă alegerilor europarlamentare. De la cei care reprezintă România în instituţiile europene, şi-ar dori mai multă implicare, să nu se mai certe şi să aducă bani în ţara lor, scrie Mediafax.

Românii ar vrea ca europarlamentarii să creeze locuri de muncă, astfel încât tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece din ţară.

„Tineretul care se ridică… să le creeze condiţii şi de viaţă, şi de muncă, să aibă unde să muncească, să nu mai plece în altă parte. Să poată face o facultate, o meserie ca lumea. Şi dacă aici nu are… pleacă în afară, că n-are din ce să trăiască. Ce ar trebui să facă un europarlamentar? Condiţiile pe care trebuie să le pună la ăia mai mari, că altfel ne ducem de râpă. În ce hal au făcut şi Galaţiul, mai mare ruşinea”, a spus o femeie.

Alţii au aşteptări şi mai mici de la europarlamentari: ar vrea ca politicienii din Parlamentul European să nu se mai certe între ei.

”Eu toată ziua sunt la televizor şi numai despre asta se vorbeşte. O să vedem ce răspuns o să avem la votare. Eu aştept să fie o treabă bună, depinde ce partid o să iasă acolo ca să aibă mai multe voturi. Acolo la Parlamentul European. Păi să ţină cu România, dom`le, să nu mai voteze contra României, ca Preda şi Monica aia. Eu nu sunt de acord cu treaba asta”, a spus un pensionar.

Mulţi alegători vor ca europarlamentarii să influenţeze instituţiile europene şi să atragă investiţii în România.

„Un europarlamentar în primul rând ar trebui să reprezinte interesele cetăţenilor, a ţării de provenienţă, ar trebui să ajute la accesarea a cât mai multe fonduri europene, deoarece ţara are nevoie de spitale, de aeroporturi, de autostrăzi. Mare nevoie…”, a spus o tânără.

Sunt şi cetăţeni care consideră că rolul principal al europarlamentarilor este să se ocupe de problemele Uniunii Europene şi în plan secund să fie preocupaţi de ţările pe care le reprezintă.

„Fiecare parlamentar, europarlamentar pleacă cu nişte gânduri din teritoriul respectiv care poate sunt culese de la oameni… probabil. Numai că pe parcurs îşi cam pierd gândurile bune şi îşi văd de problemele personale. Eu cred că în primul rând trebuie să apere interesele Europei şi apoi interesele ţării”, a spus un bărbat din Galaţi.

Nici unii, nici alţii nu sunt foarte interesaţi de scrutinul din 26 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS