10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 270 de membri ai secțiilor de votare din Indonezia au murit din cauza epuizării

Peste 270 de membri ai secțiilor de votare din Indonezia au murit din cauza epuizării

Peste 270 de membri ai secțiilor de votare din Indonezia au murit, iar alți aproape 2.000 s-au îmbolnăvit din cauza epuizării cauzate de numărarea buletinelor de vot în cadrul alegerilor de pe 17 aprilie, informează Reuters. Autoritățile din această țară au decis ca pe data de 17 aprilie să aibă loc, simultan, alegerile prezidențiale, cele parlamentare și cele regionale, cu scopul de a reduce costurile, potrivit Mediafax.

Astfel, acesta a fost cel mai mare scrutin din lume organizat într-o singură zi, dat fiind că Indonezia este a patra cea mai populată țară din lume. Prezența la vot a fost de aproximativ 80% din totalul populației cu drept de vot, iar fiecare dintre alegători a introdus până la cinci buletine de vot în urne, ceea ce a însemnat că persoanele responsabile cu numărarea voturilor au fost nevoite să depună o muncă intensă.

Arief Priyo Susanto, purtătorul de cuvânt al Comisiei Electorale Generale (KPU) a declarat că 272 de membri ai secțiilor de votare au decedat din cauza suprasolicitării, în timp ce alte 1.878 de persoane s-au îmbolnăvit din aceleași motive. Ministerul Finanțelor lucrează la un document prin care familiile celor decedați să poată fi despăgubite, a anunțat acesta. KPU va finaliza numărătoarea voturilor și va anunța rezultatele finale pe 22 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS