21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSri Lanka: Statul islamic confirma ca a fost vizat de asaltul politiei

Sri Lanka: Statul islamic confirma ca a fost vizat de asaltul politiei

Gruparea jihadistă Statul Islamic a confirmat că poliţia din Sri Lanka i-a atacat unul dintre sediile sale secrete, raid în timpul căruia trei jihadişti s-au aruncat în aer, alte 13 persoane fiind de asemenea ucise, informează AFP, citat de Agerpres.

Forţele de ordine au lansat vineri seara un raid asupra unei case din Kalmunai, oraş situat pe coasta estică a insulei pe baza informaţiilor care o indicau drept o ascunzătoare a responsabililor de atentatele de Paşti, soldate cu 253 de morţi şi 500 de răniţi.

Agenţia de propagandă a Statului Islamic, Amaq, a indicat sâmbătă că cei trei kamikaze erau membri ai Statului Islamic.

Potrivit Amaq, insurgenţii s-au împotrivit poliţiei cu „arme automate şi, după ce şi-au terminat muniţia, şi-au detonat centurile explozive”.

În urma acestei operaţiuni, în cursul căreia schimbul de focuri a durat mai mult de o oră, poliţia a numărat 16 morţi. Pe lângă cei trei kamikaze, trei femei şi şase copii şi-au pierdut viaţa în explozii, alţi trei bărbaţi au fost răpuşi de forţele de ordine, fiind descoperit încă un civil mort.

Autorităţile din Sri Lanka, care şi-au cerut scuze pentru că subestimaseră ameninţarea jihadiştilor, au promis cea mai mare fermitate în reprimarea acestora.

Kalmunai, oraş populat în majoritate de musulmani, este provincia natală a islamistului Zahran Hashim, suspectat că ar fi organizat atacurile sinucigaşe, mai scrie Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS