10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEbola în RD Congo: Numărul deceselor a ajuns la 900

Ebola în RD Congo: Numărul deceselor a ajuns la 900

Epidemia de Ebola care afectează două provincii din nord-estul Republicii Democrate Congo a ajuns la 900 şi la aproape 1.400 cazuri de febră hemoragică, potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Sănătăţii din această ţară, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

Focarul de Ebola, declanşat la 1 august în provinciile Kivu de Nord şi Ituri, a provocat deja 900 de morţi (dintre care 834 confirmate în laborator) din 1.396 de cazuri, potrivit celor mai recente date publicate de Minister la 25 aprilie.

Cazurile de Ebola şi decesele provocate de această boală hemoragică au crescut în ultimele zile, cu 10 decese raportate zilnic. În mai puţin de 15 zile au fost deja raportate o sută de morţi.

Controlarea acestei boli, cea mai letală din istoria RDC, a fost împiedicată de refuzul tratamentului în rândul unor comunităţi şi de lipsa de securitate a zonei unde operează mai multe grupări armate.

Ebola – o febră tropicală care a apărut pentru prima dată în 1976 în Sudan şi Republica Democrată Congo – poate fi transmisă oamenilor de la animalele sălbatice. De asemenea, boala se poate răspândi prin contactul cu fluidele corporale ale persoanelor infectate sau ale celor care au murit în urma contactării virusului Ebola.

Actuala epidemie de Ebola este cea de-a zecea epidemie provocată de această boală în RDC din 1976 încoace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS