Acasă Actualitate Şeful poliţiei din Sri Lanka refuză să demisioneze, în pofida cererii preşedintelui

Şeful poliţiei din Sri Lanka refuză să demisioneze, în pofida cererii preşedintelui

-

Şeful Poliției statului Sri Lanka a respins cererea președintelui Maithripala Sirisena de a demisiona în urma atacurilor teroriste de săptămâna trecută, au informat, sâmbătă, două surse din cadrul administrației prezidențiale, relatează agenția Reuters, citată de Mediafax.

Sirisena, care este criticat pentru că nu a putut preveni incidentul de duminica trecută, i-a acuzat pe inspectorul general al poliției Pujith Jayasundara și pe ministrul apărării Hemesiri Fernando că nu i-au împărtășit alertele de securitate.

Fernando și-a anunțat demisia săptămâna această, însă Jayasundara refuză, au adăugat cele două surse. „A refuzat să demisioneze în pofida cererii președintelui”, a declarat un oficial. Conform constituției statului Sri Lanka, doar Parlamentul poate decide demiterea șefului poliției.
Cel puțin 250 de persoane au murit și cel puțin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri și trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dolj: Reţinut pentru furturi din locuintă

Poliţişti din Segarcea au identificat, ieri, un tânăr de 16 ani, din Lipovu, bănuit de săvârşirea a cinci infracţiuni de furt calificat....