6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariatele care fac fertilizare în vitro vor beneficia de mai multe zile de concediu de odihnă

Salariatele care fac fertilizare în vitro vor beneficia de mai multe zile de concediu de odihnă

În această lună, executivul a adoptat un proiect de hotărâre prin care alocă trei zile de concediu suplimentar plătit, anual, pentru salariatele care urmează o procedură de fertilizare în vitro.

Este vorba despre Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 26/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative  care se aplică din 19 aprilie 2019.

Potrivit Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 26/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, concediul de odihna va fi:

Noua reglementare După art. 147 din Codul muncii, se introduce un nou articol, art. 147^1, cu următorul conţinut:

„(1) Salariatele care urmează o procedură de fertilizare, «in vitro», beneficiază anual, de un concediu de odihnă suplimentar, plătit, de trei zile care se acordă după cum urmează:

a) 1 zi la data efectuării puncţiei ovariene;

b) 2 zile începând cu data efectuării embriotransferului.

(2) Cererea privind acordarea concediului de odihnă suplimentar prevăzut la alin. (1) va fi însoţită de scrisoarea medicală eliberată de medicul specialist, în condiţiile legii”.

Potrivit acestuia, cererea pentru concediu însoţită de o scrisoare medicală eliberată de medicul specialist, în condiţiile legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS