32.5 C
Craiova
joi, 6 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate  Măsurile dispuse de poliție cu ocazia minivacanței de Paște și de 1 Mai

 Măsurile dispuse de poliție cu ocazia minivacanței de Paște și de 1 Mai

Vineri, 26 aprilie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc conferinţa de presă legată de măsurile dispuse în contextul minivacanţei de Paşte şi 1 Mai.

„Principalul obiectiv al Poliției Române este acela de a asigura menținerea ordinii și liniștii publice, astfel încât oamenii să fie în siguranță și să petreacă aceste zile de minivacanță într-un climat optim.

Suntem pregătiți în acest sens și de această dată. După cum știți, de Florii am avut o scădere, față de anul trecut, cu 46% a infracțiunilor comise cu violență, iar pentru zilele care vor urma ne-am adaptat, de asemenea, dispozitivul astfel încât să fim în mijlocul oamenilor și în locurile unde este nevoie de noi.

Pornind de la Planul general de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne, am întocmit unul propriu și, conform acestuia, vom avea în stradă, zilnic, aproximativ 10.000 de polițiști, care vor acționa, cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult, în localitățile turistice și în zonele  de agrement.

Așadar, dispunerea în teren a efectivelor noastre va ține cont de mai mulți factori, iar polițiștii angrenați sunt specializați pe diverse domenii de activitate: rutieră, ordine publică, transporturi, arme, economic, investigații criminale și nu numai.

Dacă vorbim despre rutieră, cu siguranță eforturile vor fi concentrate pe fluidizarea traficului, în special în momentele de vârf.

Elicopterul Inspectoratului General de Aviație va reprezenta, și de această dată, un real sprijin pentru coordonarea dispozitivelor din teren și pentru adaptarea misiunilor în funcție de condițiile în care se circulă.

Dacă ne referim la zona de ordine publică, vom avea în teren aproape 3.500 de patrule, iar acestea se vor concentra, cu precădere, în zonele cu public numeros.

În continuarea colaborării pe care o avem cu Bulgaria, vom avea detașați, în această minivacanță, pe litoralul statului vecin, doi polițiști români, vorbitori de limba bulgară. Printre misiunile acestora se numără și sprijinul acordat pentru facilitarea relaționării dintre cetățenii români care se vor afla în vacanță, în Bulgaria și autoritățile de acolo.

În contextul în care Sărbătorile Pascale bat la ușă, iar pregătirile pentru acest moment sunt în plină desfășurare, Poliția Română recomandă cetățenilor să achiziționeze produse alimentare NUMAI din locuri special amenajate și autorizate, astfel încât ele să nu reprezinte un pericol pentru sănătate.

În ultima săptămână, peste 1.400 de polițiști au desfășurat aproximativ 200 de acțiuni punctuale integrate, obiectivul prioritar al acestora fiind protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit, în special cu produse alimentare și mărfuri contrafăcute.

Au fost întocmite 100 de dosare penale, în care sunt cercetate 124 de persoane și s-au constatat peste 1.370 de sancțiuni contravenționale, cuantumul total al amenzilor aplicate ridicându-se la peste 4 milioane de lei.

În astfel de zile de vacanță, știm cu toții că există persoane care aleg să își petreacă timpul liber în parcuri, păduri și în alte spații de acest gen.

Este important ca cetățenii să știe că există o lege în acest sens și vorbim aici despre Legea 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic.

Pentru a nu cădea în abatere și pentru a avea parte de o petrecere frumoasă până la capăt, reamintim faptul că focul poate fi aprins doar în locurile special amenajate, iar zona în care s-a desfășurat activitatea de picnic trebuie să rămână curată și nealterată“, a declarat  comisarul – şef de poliţie Florian Dragnea, adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cum a ajuns încărcătura explozivă să distrugă Beirutul

Substanțele chimice care au provocat exploziile mortale...

ȘTIRI GdS

Cum a ajuns încărcătura explozivă să distrugă Beirutul

Substanțele chimice care au provocat exploziile mortale în portul Beirut au ajuns în capitala Libanului acum șapte ani pe un vas aflat...
01:08:05

Reacția ministrului Tătaru după ce Alexandru Rafila a izbucnit...

"Am pretenția de la cei care înțeleg mesajul meu să-l poată transpune pe înțelesul tuturor, dacă eu nu am reușit", a spus...

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut...

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a transmis că indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în iulie,...
00:01:01

Cum l-au primit libanezii pe Emmanuel Macron în Beirut:...

O mulțime de libanezi adunată în jurul lui Emmanuel Macron într-un cartier devastat de exploziile de marți a cerut ajutor pentru demiterea...

Restaurantele nu se vor deschide deocamdată

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Federației Industriei HoReCa. Hotelierii insistă ca guvernul să permită redeschiderea restaurantelor....

CAB amână soluţionarea cererii DIICOT de redeschidere a anchetei...

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a amânat joi, pentru luni, discutarea cererii DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul...