6.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Dăncilă a trimis o scrisoare preşedintelui Iohannis: Am solicitat motivarea respingerii propunerilor...

Dăncilă a trimis o scrisoare preşedintelui Iohannis: Am solicitat motivarea respingerii propunerilor de miniştri

-

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat la RTv că a transmis, joi, o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, prin care îi solicită motivele respingerii celor trei propuneri de miniştri, subliniind că şeful statului trebuie să se exprime doar în privinţa legalităţii demersului, nu asupra oportunităţii.

„Astăzi (joi, n.r.) am trimis preşedintelui Iohannis o scrisoare prin care am solicitat motivarea respingerii celor trei propuneri de miniştri. Oportunitatea aparţine premierului, iar preşedintele trebuie să se exprime doar de ceea ce este legat de legalitate. Acest lucru că nu fac faţă, că nu crede că este persoana potrivită – nu cred că sunt motive care ar putea să stea la baza respingerii propunerilor. (…) Performanţele Guvernului sunt decontate de primul ministru şi de Guvern”, a declarat Viorica Dăncilă, la România Tv.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu este de acord cu remanierea şi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniştri interimar, propunerile actuale considerându-le nepotrivite.

Propunerile de remaniere au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader PSD a decis retragerea sprijinului politic.
Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.