5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDăncilă a trimis o scrisoare preşedintelui Iohannis: Am solicitat motivarea respingerii propunerilor de miniştri

Dăncilă a trimis o scrisoare preşedintelui Iohannis: Am solicitat motivarea respingerii propunerilor de miniştri

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat la RTv că a transmis, joi, o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, prin care îi solicită motivele respingerii celor trei propuneri de miniştri, subliniind că şeful statului trebuie să se exprime doar în privinţa legalităţii demersului, nu asupra oportunităţii.

„Astăzi (joi, n.r.) am trimis preşedintelui Iohannis o scrisoare prin care am solicitat motivarea respingerii celor trei propuneri de miniştri. Oportunitatea aparţine premierului, iar preşedintele trebuie să se exprime doar de ceea ce este legat de legalitate. Acest lucru că nu fac faţă, că nu crede că este persoana potrivită – nu cred că sunt motive care ar putea să stea la baza respingerii propunerilor. (…) Performanţele Guvernului sunt decontate de primul ministru şi de Guvern”, a declarat Viorica Dăncilă, la România Tv.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu este de acord cu remanierea şi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniştri interimar, propunerile actuale considerându-le nepotrivite.

Propunerile de remaniere au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader PSD a decis retragerea sprijinului politic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS