6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenţionare ANM pentru noaptea de Înviere: Cod galben de furtuni în mai bine de jumătate de ţară

Atenţionare ANM pentru noaptea de Înviere: Cod galben de furtuni în mai bine de jumătate de ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în urmă cu scurt timp, o atenţionare meteorologică cod galben de ploi şi furtuni, valabilă în mai bine de jumătate de ţară. Atenţionarea intră în vigoare de sâmbătă de la ora 15.00 şi este valabilă până duminică dimineaţă, la ora 04.00.

Meteorologii avertizează că în după-amiaza zilei de sâmbătă şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi în nordul Crişanei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25-30 l/mp şi punctiform 35-40 l/mp.

Tot de sâmbătă, de la ora 12.00, intră în vigoare şi o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, în cea mai mare parte a ţării urmând a se înregistra perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică în jumătatea de vest a ţării şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică, local, cu precădere la deal şi la munte, precum şi în regiunile nordice, nord-estice şi centrale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS