5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoaliția Pacienților cu Afecțiuni Cronice lansează cercetarea "Atitudinea personalului medical legată de vaccinare"

Coaliția Pacienților cu Afecțiuni Cronice lansează cercetarea „Atitudinea personalului medical legată de vaccinare”

​Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a lansat, cu prilejul Săptămânii internaționale a imunizării, cercetarea „Atitudinea personalului medical legată de vaccinare”, cercetare ce face parte din campania „Inițiativă pentru viitor”, potrivit agerpres.

„Ne dorim să aflăm mai multe detalii legate de perspectiva personalului medical legată de vaccinare, cât este de importantă, dacă au ultimele informații despre vaccinare, dacă vorbesc cu pacienții lor, dacă ei înșiși se vaccinează. Rezultatele pe care le vom obține ne vor ajuta să avem o imagine mult mai aplicată despre nevoile și perspectiva medicilor și asistenților medicali despre vaccinare”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coalițiie Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.


În perioada 24-30 aprilie, în întreaga lume se celebrează Săptămâna Internațională a Imunizării, cu scopul de promova folosirea vaccinurilor pentru protejarea populației împotriva bolilor. Imunizarea salvează anula milioane de vieți și este recunoscută ca fiind cea mai de success cost-eficientă intervenție din sănătate. Totuși, încă sunt aproximativ 20 de milioane de copii nevaccinați în întreaga lume, arată datele Organizației Mondiale a Sănătății.

Tema campaniei din acest an este: „Protejăm împreună: Vaccinurile funționează!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS