11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompania care a montat schela pe catedrala Notre-Dame admite că unii muncitori au încălcat interdicția de a fuma

Compania care a montat schela pe catedrala Notre-Dame admite că unii muncitori au încălcat interdicția de a fuma

Compania care a montat schela pentru lucrările de renovare de la catedrala Notre-Dame din Paris a recunoscut şi şi-a exprimat miercuri „regretul” că unii dintre muncitorii săi nu au respectat interdicţia de a fuma pe şantier, însă a exclus orice legătură cu incendiul care a distrus o parte din monumentul istoric, relatează AFP, citată de Agerpres.
„Într-adevăr, există muncitori care din când în când au încălcat această interdicţie şi regretă”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei „Le Bras Freres”, Marc Eskenazi. El a exclus însă ca „un chiştoc prost stins” să se afle la originea incendiului devastator.
Muncitorii au recunoscut în faţa poliţiştilor că „li s-a întâmplat să mai fumeze”, a precizat el.
Marc Eskenazi a reacţionat la un articol publicat miercuri în săptămânalul satiric francez „Le Canard enchaîné”, în care se afirmă că anchetatorii au găsit 7 chiştoace la locul incendiului.

„Exista într-adevăr o interdicţie de a fuma pe schele”, a mai spus Marc Eskenazi. Însă „această interdicţie era mai mult sau mai puţin respectată”, deoarece „era un pic complicat să cobori, pentru că dura mult timp”.
Cu toate acestea, este „în afara discuţiei” ca această neglijenţă să fie la originea incendiului, a insistat el, afirmând că „oricine a încercat să aprindă un foc în şemineu a văzut că nu se întâmplă prea multe dacă pui un chiştoc pe o bucată de lemn”.
Făcând referire la pista unui incendiu provocat de motoarele electrice ale ascensoarelor către schele, Marc Eskenazi a dat asigurări că aceste motoare „nu pun nicio problemă”. „În orice caz, sunt departe de fleşă, în condiţiile în care s-a stabilit că incendiul a pornit din interiorul edificiului”, a mai spus el.
„În niciun caz, ele (motoarele electrice) nu pot fi responsabile pentru declanşarea incendiului”, a subliniat Eskenazi.
O parte a catedralei a fost distrusă în incendiul de proporţii izbucnit în seara zilei de 15 aprilie.
În 2017, aproximativ 10 milioane de turişti au vizitat capodopera arhitecturii gotice, unde se efectuau importante lucrări de renovare de mai multe luni.
Autoritățile cred că incendiul a fost declanșat, cel mai probabil, de un scurtcircuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS