Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în urmă cu puţin timp că nu este de acord cu propunerile făcute de premierul Dăncilă pentru remanierea executivului. Premierul i-a propus pe Eugen Nicolicea la Justiţie, pe Oana Florea, la Fonduri Europene şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. ” Această remaniere e un fel de farsă. Nu are absolut nimic de-a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, cu agenda României. E cauzată de o răfuială din interiorul PSD. Este neavenită. Avem cele trei demisii și la un moment dat evident că aceste trei persoane vor pleca. Cele trei propuneri care au fost făcute sunt propuneri cu care nu sunt de acord.
Nu accept această remaniere așa cum mi-a fost propusă. Pentru a merge totuși mai departe, am discutat telefonic cu premierul și am rugat-o fie să vină cu alte propuneri, fie să vină cu propuneri pentru miniștri interimari până la niște propuneri pe care le pot accepta. A răspuns că se va gândi și va veni cu o soluție”, a spus preşedintele României.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.