5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAna Birchall: ,,Una dintre priorităţile României este consolidarea relaţiei transatlantice, inclusiv a componentei sale economice”

Ana Birchall: ,,Una dintre priorităţile României este consolidarea relaţiei transatlantice, inclusiv a componentei sale economice”

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, luni, la recepţia oferită de Ambasada SUA din România, în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană din România (AmCham), cu ocazia promovării participării companiilor româneşti la programul guvernamental SelectUSA 2019, din luna iunie de la Washington, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

La eveniment au participat Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, oficiali din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, reprezentanţi ai AmCham şi ai companiilor româneşti care vor participa la eveniment.

Cu această ocazie, Ana Birchall a prezentat mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă, reafirmând angajamentul Guvernului PSD-ALDE de a continua dezvoltarea şi aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

„România va fi reprezentată şi în acest an la Summit-ul SelectUSA, aşa cum am fost şi în 2018, când ţara noastră a trimis cea mai mare delegaţie la eveniment din istoria participărilor româneşti, cea mai mare delegaţie dintre toate ţările europene şi a cincea delegaţie dintre toate ţările participante. Este mărturia interesului major al României de a dezvolta şi de a aprofunda dimensiunea economică a Parteneriatului nostru strategic la nivelul excelent al cooperării existente în domeniul securităţii şi apărării”, se arată în mesajul transmis de vicepremierul român.

Totodată, Ana Birchall a reiterat angajamentul ferm al Guvernului PSD-ALDE pentru asigurarea unui climat investiţional transparent şi atractiv în România prin măsurile de stabilitate economică incluse în Programul de Guvernare, dar şi pentru încurajarea şi sprijinirea companiilor româneşti care doresc să investească în SUA.

„Prin contactul direct al companiilor româneşti cu piaţa americană şi cu posibili parteneri de afaceri de pe această piaţă, putem amplifica evoluţiile pozitive în relaţiile comerciale dintre ţările noastre, care rămân un obiectiv prioritar al guvernării. Deşi încurajăm în continuare atragerea de investiţii americane în România, este momentul ca şi investiţiile româneşti, în special cele din domeniul IT şi digital, să ajungă pe piaţa americană, cea mai competitivă la nivel global, să contribuie, în mod concret, la economia americană, şi implicit, cea românească”, a afirmat Ana Birchall.

Ana Birchall a evidenţiat că, în contextul exercitării actualei Preşedinţii a Consiliului UE, România a demonstrat că este hotărâtă să se angajeze într-o manieră constructivă pentru a promova o agendă comercială între UE şi SUA.

„Una dintre priorităţile României este consolidarea relaţiei transatlantice, inclusiv a componentei sale economice. Din această perspectivă, România pledează pentru un dialog transatlantic deschis şi corect, în conformitate cu acordul politic la care au ajuns, anul trecut, preşedintele SUA, Donald Trump, şi preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker. Prin urmare, vom continua să facem tot ce stă în puterea noastră pentru a consolida agenda comercială UE-SUA, iar SelectUSA ar putea reprezenta o oportunitate excelentă şi pentru promovarea acestui obiectiv”, a declarat viceprim-ministrul Ana Birchall.

Elemente suplimentare:
SelectUSA este un program guvernamental desfăşurat de Departamentul de Comerţ al Statelor Unite ale Americii. Summit-ul SelectUSA este cel mai important eveniment dedicat atragerii de investiţii, organizat anual în SUA. De la înfiinţare, SelectUSA a facilitat investiţii în valoare de 30,7 miliarde de dolari, având misiunea asumată de a crea locuri de muncă şi de a spori gradul de conştientizare asupra rolului esenţial pe care investiţiile străine directe îl joacă în economia SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS