Acasă Actualitate Patriarhul Daniel: Condamnăm atacurile din Sri Lanka; să ne rugăm pentru încetarea...

Patriarhul Daniel: Condamnăm atacurile din Sri Lanka; să ne rugăm pentru încetarea acestor violenţe

-

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a făcut un apel la rugăciune, duminică, pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka şi a condamnat „aceste atacuri izvorâte din ură şi violenţă”, informează Agerpres.

„Aceste atentate petrecute în biserici şi alte clădiri, în ziua în care comunităţile catolice celebrează sărbătoarea de Paşti, reprezintă expresia cea mai crudă a violenţei dezumanizante şi a înstrăinării de Dumnezeu. Constatând cu îngrijorare că tot mai mulţi creştini în lume devin victime ale atentatelor teroriste, condamnăm aceste atacuri izvorâte din ură şi violenţă. Totodată, trebuie să ne rugăm pentru încetarea acestor violenţe şi să milităm pentru prevenirea lor. Exprimăm compasiune şi solidaritate cu toţi cei care suferă în urma acestor atacuri teroriste”, a transmis patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, conform unui comunicat de presă la Patriarhiei.

Bilanţul atentatelor care au lovit, duminică, hoteluri de lux şi biserici catolice care celebrau Paştele se ridică la 207 morţi şi peste 450 de răniţi, a anunţat poliţia, potrivit AFP.

Bilanţul ia în considerare victimele a opt deflagraţii survenite pe insulă, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekera, într-o conferinţă de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Modelul Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume

Modelul Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume, datorită simetriei sale faciale, analizată cu ajutorul unei formule matematice preluate de la grecii antici, surclasând artiste precum Beyoncé, Amber Heard, Ariana Grande, Kate Moss și Cara Delevingne, potrivit mirror.co.uk.