Acasă Actualitate Daea anunţă amenzi de cel puţin 2 milioane de euro pentru companiile...

Daea anunţă amenzi de cel puţin 2 milioane de euro pentru companiile care practică dubla calitate a produselor

-

Foto Mediafax
Foto Mediafax

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că vor fi date amenzi de cel puţin 4% din cifra de afaceri sau cel puţin două milioane de euro companiilor care practică dubla calitate a produselor, informeaza Mediafax.

“Am propus un amendament pt completarea directivei 29/2005, care pune în spaţiul juridic acea prevedere prin care se interzice cu desăvârşire, de către orice comerciant, să practice calitatea dublă a produselor. Măsurile coercitive pentru nerespectare sunt puternice, stabilindu-se amenzi cel putin 4% din cifra de afaceri sau să fie de cel putin 2 milioane euro”, a declarat sâmbătă ministrul Agriculturii, la Antena 3, citat de Mediafax.

Ministrul a spus că vor fi continuate controalele pe plan naţional, la toate produsele care sunt pe piaţă, pentru a se asigura că nu vor intra produse de calitate îndoielnică.

“Vom continua controalele pe plan naţional si vom intensifica controalele la toate produsele care sunt pe piaţă în România. Controlăm la faţa locului ce e de controlat în aşa fel încât consumatorul să fie protejat. În aceasta perioada, se impune accelerarea controlului, dat fiind faptul că sunt aceste vârfuri de aprovizionare în ţară, cu tot felul de produse legate de evenimentele care se petrec în Romănia, căutându-se de fiecare comerciant in folosirea acestei opotunutăţi, uneori în interesul lui propriu, îndepărtându-se de pretenţiile consumatorilor în condiţiile în care şun în mişcare produse care nu sunt din punct de vedere sanitar veterniar în regulă şi caută să speculeze şi piaţa, motiv pentru care, în ultima perioadă, acţiune concentrate a instituţiilor abilitate în domeniu, motiv pentru care noi şi alte instituţii suntem interesaţi să păstram acest echilibru în aşa fel încât în ţară să nu intre produse de calitate îndoielnică, care din nefericire, au intrat”, a declarant ministrul Petre Daea.

În ceea ce priveşte comerţul stradal al produselor nefiscalizate şi necontrolate, ministrul a spus că “aceasta este o problemă pe care o rezolvăm prin Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, care poate să realizeze o reţea de comercializare în regulă, prin care să şi fiscalizeze şi să aducă produsele acolă unde consumatorul le aşteaptă”, a mai spus Daeea, citat de Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS