Acasă Actualitate Dăncilă, față în față cu Tudorel Toader

Dăncilă, față în față cu Tudorel Toader

-

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, urmează să discute la Guvern la ora 9,30 situația revocării ministrului după ședința CEX PSD de ieri. La sosirea la ministerul Justiției, în jurul orei 8 dimineața, Tudorel Toader a făcut scurte declarații și a răspuns unor întrebări puse de jurnaliști.
Guvernul aparține în primul rând prim-ministrului, a declarat Tudorel Toader, „eu voi respecta voința premierului”.
„O voi suna pe doamna premier și mă voi întâlni cu dânsa la 9,30. Ea mi-a spus textual: eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciați, vă gândiți și vorbim. Dacă a trimis decizia de revocare la Cotroceni, sigur demisia mea rămâne fără obiect. Guvernul aparține prim-ministrului, nu președintelui, nici Parlamentului. Voința prim-ministrului este decisivă, eu o voi respecta”, le-a spus Tudorel Toader jurnaliștilor, joi dimineața.
Tudorel Toader a vorbit și despre mandatul de aproape 2 ani și 2 luni pe care l-a avut la Ministerul Justiției.
„Am fost 2 ani și 2 luni ministru al Justiției, peste jumătatea duratei mandatului. Eu cred că mi-am îndeplinit obligațiile, niciodată nu poți să mulțumești pe toată lumea. Eu sunt mulțumit, am venit la Guvern să îmi pun la dispoziție experiența. A fost o echipă frumoasă, am făcut parte din 3 guverne, am avut continuitate, am fost onorat, dar cum spuneam nu poți mulțumi pe toată lumea. Ca să aveți o evaluare corectă a ce spun, vă invit să consultați raportul de activitate publicat pe site”, a mai spus Toader.
Ministrul demis a dat exemplul „cartierului pentru justiție” pe care l-a inițiat pe un loc care stătea nefolosit de 40 de ani. Cu bani luați de la Banca Mondială, terenul va fi îngrădit zilele viitoare cu plasă de șantier și pot fi începute lucrările de construcție.
Întrebat ce „alte presiuni” au existat la adresa sa, în contextul discuției despre ordonanțele pe justiție, Toader s-a eschivat: „Porniți de la premisa că au fost presiuni. Nu vă voi răspunde aici, acuma”.

Legat de înlocuitorul propus pentru portofoliul Justiției – Eugen Nicolicea, Tudorel Toader a păstrat o tăcere lungă de gândire după care a spus: „Aș face o greșeală mare să fac aprecieri despre un om pe care îl cunosc în limita colaborării instituționale”.

ȘTIRI VIDEO GdS