Acasă Actualitate Coreea de Nord a testat o nouă armă

Coreea de Nord a testat o nouă armă

-

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat şi dirijat testarea unei noi arme tactice ghidate, anunţă agenţia publică de ştiri de Phenian KCNA, care nu a descris despre ce arma este vorba exact, dar ‘tactic’ implică o rază scurtă de acţiune, spre deosebire de rachetele balistice cu rază lungă de acţiune percepute drept o ameninţare la adresa SUA, potrivit Reuters.
În timpul testării, a fost verificată funcţionarea ‘sistemului special de ghidare în zbor şi încărcarea unei ogive puternice’, a adăugat KCNA.

Dictatorul Kim Jong-un a calificat acest test drept un “eveniment de o foarte mare importanţă pentru creşterea puterii de luptă a armatei populare”. “Am admirat foarte mult timpul de creare a acestei arme strategice, oamenii de știință și inginerii noștri sunt cu adevărat extraordinari. Dacă se ambiționează, nicio armă nu este imposibil de realizat”, a adăugat liderul nord-coreean.

Miercuri, Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale, un institut american, a anunţat reluarea activităţii la principalul sit nuclear nord-coreean, un semnal care ar putea indica o posibilă reluare de către Phenian a programului său de înarmare atomică.

ȘTIRI VIDEO GdS

Bancul zilei

Bulă, mâine îl voi chema pe taică-tău la şcoală să vorbim despre comportamentul tău. Foarte bine, în sfârşit, voi afla şi eu...