12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA cere instanței supreme termene mai scurte în dosarele lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov

DNA cere instanței supreme termene mai scurte în dosarele lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov

Procurorii DNA au solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție termene mai scurte în dosarele lui Liviu Dragnea și Darius Vîlcov, au declarat, pentru HotNews.ro reprezentanți ai Direcției Naționale Anticorupție. Ei au precizat că instanța ar urma să stabilească dacă acceptă sau nu această solicitare de devansare a termenelor și, totodată, să stabilească o altă a proceselor.

„DNA a cerut devansarea termenului, iar solicitarea s-a făcut în baza articolului 353, alineat 10 din Codul de procedură penală, care spune că poate fi făcută o astfel de cerere dacă noi considerăm că se impune solicitarea cu celeritate a acestei cauze. Nu avem posibilitatea să și indicăm un termen la care să fie devansat procesul. Acesta este atributul instanței. În cazul în care acceptă cererea DNA, instanța stabilește termenul. Nu avem posibilitatea legală de a cere un anumit termen, ci doar de a cere devansarea acestuia”, au declarat reprezentanții DNA pentru HotNews.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS