15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonaţii de milioane de euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame

Donaţii de milioane de euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame

După incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris mai mulţi miliardari, persoane fizice şi sociertăţi, au anunţat că vor face donaţii pentru restaurarea simbolului de necontestat al Parisului, dar şi al întregii lumi creştine, relatează AFP.
Grupul LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE şi familia lui Bernard Arnault, om de afaceri şi colecţionar de artă care prezidează conglomeratul, vor dona 200 de milioane de euro.
Miliardarul François-Henri Pinault, preşedinte şi CEO al grupului Kering, care deţine brandurile Gucci şi Yves Saint Laurent, a promis deja 100 de milioane de euro pentru reconstrucţie. Societatea de investiţii a lui Pinault, Artemis, va acorda aceste fonduri.
Regiunea Ile-de-France urmează să deblocheze un ”ajutor de urgenţă” în valoare de 10 milioane de euro, ”pentru a ajuta arhiepiscopia să efectueze primele lucrări” de reconstrucţie la Catedrala Notre-Dame de Paris, a anunţat marţi preşedinta regiunii Valérie Pécresse, relatează AFP.
Fundaţia caritabilă Fondation du Patrimoine a lansat un apel internaţional de strângere de fonduri pentru catedrală, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS