24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBuzău: Trei oameni au murit, 13 au fost răniți în urma coliziunii dintre un microbuz și un tren

Buzău: Trei oameni au murit, 13 au fost răniți în urma coliziunii dintre un microbuz și un tren

ISU Buzău a declanşat azi noapte planul roșu de intervenţie, după ce un microbuz cu pasageri și un tren de călători au intrat în coliziune, pe DN 2B, la Bâlhacu, comuna C.A.Rosetti. Trei oameni au murit, iar 13 au fost răniți în urma impactului. Răniții au fost transportați la Unitatea de Primire Urgențe Buzău. Au intervenit pentru descarcerarea, trierea și acordarea primului ajutor victimelor peste 20 de echipaje cu 14 ambulanțe SMURD și SAJ, 1 autospecială de descarcerare grea, 1 autospecială de transport victime multiple, 1 autospecială de stingere, 1 Punct Medical Avansat și 2 autospeciale de intervenție operativă, anunță ISU Buzău.
Accidentul s-a petrecut la trecerea de cale ferată de la Bîlhacu, dotată cu bariere automate.
Trenul a lovit microbuzul, al cărui șofer s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure și să respecte semnalizarea de la trecerea la nivel, informează CFR.
Potrivit unor surse din Poliţie, şoferul, care venea de la Arad şi mergea la Tulcea, ar fi adormit la volan.
În urma impactului, microbuzul a fost târât pe o distanță de 300 de metri.
Traficul feroviar între staţiile Cilibia şi Rosseti din judeţul Buzău a fost închis pe ambele fire, anunță CFR. Trenul de persoane IR 1579, implicat în accident, circula pe ruta București-Galați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS