17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate12 milioane de euro/kilometru va costa o porţiune de 13 km din autostrada Sibiu-Pitești

12 milioane de euro/kilometru va costa o porţiune de 13 km din autostrada Sibiu-Pitești

Contractul pentru începerea construcţiei unei importante lucrări de infrastructură: autostrada Sibiu-Pitești, care va traversa munţii, s-a semnat ieri, după o întârziere de zece ani. Este însă vizat un singur lot din cele 5 ale autostrăzii.
Proiectul de autostradă de 122 de km dintre Sibiu şi Piteşti are 5 loturi. Aici, la Guvern, a fost semnat contractul doar pentru primul, între Sibiu şi Boița, de 13 kilometri şi care va costa 152 de milioane de euro. Cam 12 milioane de euro pe kilometru.

Lotul 1 nu este într-o zonă montană complicată, cu relief complicat, cum ar fi loturile 2 sau 3, și nu va avea viaducte și poduri.
Autostrada Sibiu – Piteşti, prioritate 0 în Masterplanul pentru transporturi, ar trebui să fie gata teoretic în 4 ani şi va avea o garanţie de 10 ani.
Tot duminica a fost semnat contractul şi pentru lotul 3 din noua centura de Sud a Capitalei. Lotul are 18 km şi costă 210 milioane de euro. Ar trebui să fie gata în 3 ani şi jumătate. De asemenea a fost semnat contractul pentru automatizarea metroului din Drumul Taberei. Ceea e înseamnă că teoretic în acest an, susţin oficialii, vom putea circula pe această linie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS