23.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Actualitate 12 milioane de euro/kilometru va costa o porţiune de 13 km din...

12 milioane de euro/kilometru va costa o porţiune de 13 km din autostrada Sibiu-Pitești

-

Contractul pentru începerea construcţiei unei importante lucrări de infrastructură: autostrada Sibiu-Pitești, care va traversa munţii, s-a semnat ieri, după o întârziere de zece ani. Este însă vizat un singur lot din cele 5 ale autostrăzii.
Proiectul de autostradă de 122 de km dintre Sibiu şi Piteşti are 5 loturi. Aici, la Guvern, a fost semnat contractul doar pentru primul, între Sibiu şi Boița, de 13 kilometri şi care va costa 152 de milioane de euro. Cam 12 milioane de euro pe kilometru.

Lotul 1 nu este într-o zonă montană complicată, cu relief complicat, cum ar fi loturile 2 sau 3, și nu va avea viaducte și poduri.
Autostrada Sibiu – Piteşti, prioritate 0 în Masterplanul pentru transporturi, ar trebui să fie gata teoretic în 4 ani şi va avea o garanţie de 10 ani.
Tot duminica a fost semnat contractul şi pentru lotul 3 din noua centura de Sud a Capitalei. Lotul are 18 km şi costă 210 milioane de euro. Ar trebui să fie gata în 3 ani şi jumătate. De asemenea a fost semnat contractul pentru automatizarea metroului din Drumul Taberei. Ceea e înseamnă că teoretic în acest an, susţin oficialii, vom putea circula pe această linie.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.