Acasă Actualitate Nepal: Trei morţi şi trei răniţi după ciocnirea dintre un avion şi...

Nepal: Trei morţi şi trei răniţi după ciocnirea dintre un avion şi un elicopter

-

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi trei au fost rănite într-o coliziune între un elicopter şi un avion de mici dimensiuni, produsă duminică pe un aeroport din Nepal, nu departe de Muntele Everest, au comunicat autorităţile locale, transmite dpa.

Un avion al companiei Simrik Air care decola de pe aeroportul Tenzing-Hillary din Lukla, poarta de acces spre Everest, a lovit un elicopter al Manang Air aflat pe un heliport, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Uttam Raj Subedi.

‘Co-pilotul şi un poliţist au murit la locul prăbuşirii. Un alt poliţist a decedat într-un spital din Kathmandu’, a precizat şeful poliţiei districtului Solukhumbu, Narendra Kumar.

Jeet Bahadur Karki, martor ocular, a declarat că avionula luat foc imediat după ce a lovit elicopterul

Pilotul avionului, cel al elicopterului şi un angajat al Manang Air au fost răniţi, fiind ulterior transportaţi la Kathmandu pentru îngrijiri medicale. Patru pasageri aflaţi în avion au scăpat nevătămaţi.

Poliţiştii făceau parte dintr-o forţă de poliţie turistică desfăşurată în zonă. Atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni nepalezi.

Aeroportul din Lukla este situat la o altitudine de 2.843 metri şi este considerat unul din cele mai periculoase din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum vor tinerii craioveni să cucerească Luna

În acest week-end, la Craiova a avut loc „Space Apps Challenge 2019”, hackathon-ul organizat anual sub patronajul NASA, Agenţia Spaţială Americană. A doua ediţie...

Poliţist arestat la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească mandatul de arestare la domiciliu emis pe numele unui poliţist. Este vorba de un agent din cadrul IPJ Dolj.