8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNepal: Trei morţi şi trei răniţi după ciocnirea dintre un avion şi un elicopter

Nepal: Trei morţi şi trei răniţi după ciocnirea dintre un avion şi un elicopter

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi trei au fost rănite într-o coliziune între un elicopter şi un avion de mici dimensiuni, produsă duminică pe un aeroport din Nepal, nu departe de Muntele Everest, au comunicat autorităţile locale, transmite dpa.

Un avion al companiei Simrik Air care decola de pe aeroportul Tenzing-Hillary din Lukla, poarta de acces spre Everest, a lovit un elicopter al Manang Air aflat pe un heliport, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Uttam Raj Subedi.

‘Co-pilotul şi un poliţist au murit la locul prăbuşirii. Un alt poliţist a decedat într-un spital din Kathmandu’, a precizat şeful poliţiei districtului Solukhumbu, Narendra Kumar.

Jeet Bahadur Karki, martor ocular, a declarat că avionula luat foc imediat după ce a lovit elicopterul

Pilotul avionului, cel al elicopterului şi un angajat al Manang Air au fost răniţi, fiind ulterior transportaţi la Kathmandu pentru îngrijiri medicale. Patru pasageri aflaţi în avion au scăpat nevătămaţi.

Poliţiştii făceau parte dintr-o forţă de poliţie turistică desfăşurată în zonă. Atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni nepalezi.

Aeroportul din Lukla este situat la o altitudine de 2.843 metri şi este considerat unul din cele mai periculoase din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS