12.1 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Actualitate ATENŢIE: Locurile de joacă cu bile pentru copii pot conţine microbi periculoşi

ATENŢIE: Locurile de joacă cu bile pentru copii pot conţine microbi periculoşi

-

Locurile de joacă cu bile pentru copii pot conţine microbi periculoşi, deoarece pot trece săptămâni fără a fi curăţate, avertizează cercetătorii. Nouă microbi care pot avea efecte dezastruoase, inclusiv septicemie, meningită şi pneumonie, au fost identificaţi într-un studiu realizat în mai multe centre de recuperare medicală pentru copii din SUA.

Locurile de joacă cu bile sunt adesea contaminate cu murdărie vizibilă, vărsături, fecale sau urină, creând astfel o bază pentru contaminarea microbiană, potrivit ziare.com.
Au fost analizate de la 9 până la 15 bile de la adâncimi diferite. Pe suprafeţele din plastic au fost identificate 31 de specii bacteriene, printre care 8 bacterii patogene şi 1 drojdie patogenă.

Autorii studiului au ajuns la concluzia ca această colonizare bacteriană s-a dovedit a fi foarte ridicată, de mii de celule per bilă, ceea ce demonstrează clar un risc crescut de transmitere a acestor organisme la pacienţi şi posibilitatea de a fi infectate persoanele expuse.

Bacteriile au inclus Enterococcus faecalis, care poate provoca endocardita, septicemie, infecţii ale tractului urinar şi meningita. Staphylococcus hominis poate provoca infecţii ale sângelui. Acinetobacter lwoffii poate provoca septicemie, pneumonie, meningită, infecţii ale pielii şi ale tractului urinar.

Riscul de infectare a unui copil cu aceste bacterii creşte dacă există tăieturi la nivelul pielii, mai ales dacă sistemul imunitar este compromis.

Locurile de joacă folosesc protocoale diferite pentru curăţare şi întreţinere, fiind probabil nevoie de o clarificare şi de o stabilire a unor standarde care să reduca riscul de transmitere.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.