19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateATENŢIE: Locurile de joacă cu bile pentru copii pot conţine microbi periculoşi

ATENŢIE: Locurile de joacă cu bile pentru copii pot conţine microbi periculoşi

Locurile de joacă cu bile pentru copii pot conţine microbi periculoşi, deoarece pot trece săptămâni fără a fi curăţate, avertizează cercetătorii. Nouă microbi care pot avea efecte dezastruoase, inclusiv septicemie, meningită şi pneumonie, au fost identificaţi într-un studiu realizat în mai multe centre de recuperare medicală pentru copii din SUA.

Locurile de joacă cu bile sunt adesea contaminate cu murdărie vizibilă, vărsături, fecale sau urină, creând astfel o bază pentru contaminarea microbiană, potrivit ziare.com.
Au fost analizate de la 9 până la 15 bile de la adâncimi diferite. Pe suprafeţele din plastic au fost identificate 31 de specii bacteriene, printre care 8 bacterii patogene şi 1 drojdie patogenă.

Autorii studiului au ajuns la concluzia ca această colonizare bacteriană s-a dovedit a fi foarte ridicată, de mii de celule per bilă, ceea ce demonstrează clar un risc crescut de transmitere a acestor organisme la pacienţi şi posibilitatea de a fi infectate persoanele expuse.

Bacteriile au inclus Enterococcus faecalis, care poate provoca endocardita, septicemie, infecţii ale tractului urinar şi meningita. Staphylococcus hominis poate provoca infecţii ale sângelui. Acinetobacter lwoffii poate provoca septicemie, pneumonie, meningită, infecţii ale pielii şi ale tractului urinar.

Riscul de infectare a unui copil cu aceste bacterii creşte dacă există tăieturi la nivelul pielii, mai ales dacă sistemul imunitar este compromis.

Locurile de joacă folosesc protocoale diferite pentru curăţare şi întreţinere, fiind probabil nevoie de o clarificare şi de o stabilire a unor standarde care să reduca riscul de transmitere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS