14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolidaritate emoţionantă a italienilor faţă o mamă româncă din Roma care și-a pierdut copilul

Solidaritate emoţionantă a italienilor faţă o mamă româncă din Roma care și-a pierdut copilul

Solidaritate emoţionantă a italienilor faţă o mamă româncă din Roma care şi-a pierdut fiul de doar 11 ani, Antonio, decedat în urma unei crize respiratorii, în trafic. Autorităţile au deschis o anchetă pentru a elucida cauzele tragediei. Un grup de italieni a început o colectă pentru a ajuta financiar familia băiatului, informeaza HotNews.ro.
Joi dimineaţă, în jurul orei 8.00, un copil de 11 ani, Antonio, a murit în trafic pe o stradă importantă de la periferia Romei, Cristoforo Colombo, ca urmare a unei “crize astmatice”, scrie presa din Peninsulă. Mama băiatului, Ioana, o româncă de 39 de ani, a cerut imediat ajutor, dar medicii sosiţi la faţa locului nu au putut face nimic pentru a-l salva pe băiat, deşi au încercat să-l resusciteze timp de o jumătate de oră. Băiatul se ducea cu mama lui la spital, unde avea programată o consultație la alergolog.
Vestea tragică a început să circule pe reţelele de socializare şi în presă, prilej pentru a acuza autorităţile locale de condiţiile traficului din zona Colombo. Polemica a fost alimentată şi de faptul că o parte din străzile cartierului sunt închise până luni, pentru circuitul internaţional de Formula E (cursă de automobile electrice). Serviciul de ambulanţe a declarat însă că echipajul medical a ajuns rapid după ce a primit semnalarea: la circa 6,7 minute de la primirea apelului.
Ioana, mama băiatului a povestit cotidianului “Il Messaggero” cum s-a întâmplat tragedia: “Am ieşit din casă dimineaţă, aveam programare la spital la ora 9:20. Eram în maşină de circa un sfert de oră, băiatul a început să se simtă rău, nu respira. Toţi au coborât din maşini, era multă lume în jurul nostru, au încercat să mă ajute, dar inutil! Un coşmar! Da, era un zid de maşini, dar nu ştiu dacă fără trafic s-ar fi salvat, voi vorbi cu procurii, însă nimeni nu-mi poate da fiul înapoi, el era îngerul meu”.
Mama băiatului a mai povestit că,de câteva luni fiul ei se simţea rău şi l-a dus în repetate rânduri la spital, pentru controale.
Joi dimineaţă, imediat după ce a văzut că Antonio nu respira bine, românca a oprit un echipaj al poliţiei rutiere, care a însoţit apoi ambulanţa până la locul incidentului.
Sute de comentarii şi mesaje de susţinere au început să circule pe reţelele de socializare.
„Dacă cineva cunoaşte familia băiatului decedat, vă rog să mă contacteze, vreau să ajut dacă pot, pentru susţinerea cheltuielilor de înmormântare”, a scris Tiziana T., italiancă rezidentă în cartierul unde s-a petrecut tragedia.
Postarea a strâns zeci de comentarii şi adeziuni, de la tot atâţia cetăţeni dispuşi să ajute familia băiatului. „Simt o durere imensă în suflet, putea să fie copilul oricărui dintre noi. Soţul meu are o firmă specializată, am dori să fim alături de familie, oferind florile pentru înmormântare”, scrie o altă femeie, Giulia.
Vineri, 12 aprilie, în urma numeroaselor cereri, un grup de italieni au deschis o colectă la un local din cartier. „Cine doreşte poate să treacă la bar şi să lase o sumă, care va fi dată familiei”, au precizat cei care au avut iniţiativa, lansată pe reţelele de socializare şi distribuită de zeci de mame din cartier.
Între timp, politicienii locali au intervenit cu declaraţii în presă, acuzând administraţia de cele întâmplate.
„E o pagină neagră a administraţiei locale, avem o dezorganizare totală, cauzată de circuitul Formula E, nu e prevăzută o bandă de urgenţă, şi aşa iată că a murit un copil de 11 ani”, a declarat un politician de la Partidul Democrat. „E josnic să instrumentalizezi un asemenea episod pentru a acuza primăria”, au răspuns reprezentanţii administraţiei locale, citaţi de Corriere della Sera.
Procuratura din Roma a deschis o anchetă pentru „omucidere din culpă” şi a început demersurile pentru a se efectua autopsia care va stabili cauzele exacte ale decesului. Comandantul Poliţiei Municipale din Roma, Antonio Di Maggio, a transmis un mesaj de condoleanţe familiei, mulţumind echipajelor de poliţie rutieră care au însoţit ambulanţa, pentru a permite acordarea primul ajutor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS