Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis, astăzi, o atenţionare cod galben de ploi torenţiale.
Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis, astăzi, o atenţionare cod galben de ploi torenţiale.
​Meteorologii anunță vreme închisă pentru weekend și pentru începutul săptămânii viitoare în majoritatea regiunilor țării. Temperaturile rămân scăzute pentru această perioadă, cu minime cuprinse între 1 și 9 grade, fiind înregistrate și ploi, anunță reprezentanții ANM citați de Mediafax.
Ploile vor fi şi sub formă de aversă, pe spaţii mici posibil vor fi însoţite de descărcări electrice, iar cu o probabilitate mai mare în sud-est cantităţile de apă ce se vor înregistra vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 20 l/mp. La munte, îndeosebi la peste 1700 m altitudine, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, iar la cote mai reduse şi în estul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade, iar cele minime se vor situa între 3 şi 10 grade.
Duminică, vremea se va menţine în general închisă. Temporar, mai ales ziua, va ploua în regiunile sud-vestice, sudice şi estice şi izolat în restul teritoriului. În zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi mixte. Pe spaţii mici vor fi cantităţi de apă mai însemnate, îndeosebi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi sud-est şi doar cu totul izolat în rest. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua anterioară în regiunile estice, vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade, iar cele minime se vor situa între 0 şi 9 grade.
Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.