114 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în 14 judeţe şi în Bucureşti, în ultima săptămână, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile publicate vineri, informeaza Mediafax. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la 12 aprilie este 16.450, dintre care 62 de decese.

În perioada 8 – 12 aprilie au fost raportate încă 114 cazuri nou-confirmate în 14 judeţe şi în Bucureşti, cele mai multe înregistrându-se în judeţele Neamţ (28), Sălaj (20) şi Suceava (19).

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.