16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Reprezentantul" Donețkului în Franța, cercetat pentru proxenetism

„Reprezentantul” Donețkului în Franța, cercetat pentru proxenetism

Fostul ales de extremă dreapta care se prezenta drept „reprezentantul onorific” în Franța al autoproclamatei Republici Donețk este cercetat pentru proxenetism, scrie AFP.

Hubert Fayard a fost reținut în 2 aprilie, a precizat parchetul din Aix-en-Provence (sud-est), confirmând o informație a agenției ruse de presă Ria Novosti. Acesta a fost plasat în arest preventiv la Marseille.

Fayard a fondat în septembrie 2017 „Centrul de reprezentare oficială în Franța a Republicii Populare Donețk”.

Această asociație este de atunci în vizorul Ministerul francez de Externe, care parchetului din Aix-en-Provence dizolvarea sa, apreciind că ar crea „o tulburare a ordinii publice naționale și internaționale”.

Cererea a fost respinsă în septembrie 2018, deoarece „caracterul ilicit al obiectivului său sau al scopului urmărit” nu a fost stabilit, dar parchetul general a făcut apel.

Republica Donețk a fost autoproclamată de separatiștii pro-ruși într-un context de relații extrem de tensionate, după anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, urmată în aprilie 2014 de un război în estul Ucrainei soldat cu peste 10.000 de morți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS