Acasă Actualitate Ministerul Justiţiei reia selecţia pentru funcţia de Procuror General: Candidaturile pot fi...

Ministerul Justiţiei reia selecţia pentru funcţia de Procuror General: Candidaturile pot fi depuse începând de astăzi

-

Ministerul Justiţiei reia începând de vineri cea de-a doua procedură de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de Procuror General, urmând ca noile interviuri să fie susţinute pe 6 şi 7 mai. Rezultatele celei de-a doua selecţii vor fi comunicate pe 8 mai, scrie Mediafax.

În cadrul primei proceduri de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de Procuror General, comisia de interviu a apreciat că niciunul dintre aceştia, respectiv procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul şef DIIOCT Daniel Horodniceanu şi fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul Gabriela Scutea, nu îndeplineşte cerinţele necesare pentru numirea în funcţie.

„Ca urmare, vă aducem la cunoştinţă faptul că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dintre candidaţii participanţi, procedura urmând a fi reluată”, a anunţat Ministerul Justiţiei, într-un anunţ pe site.

Astfel, cea de-a doua procedură de selecţie va fi organizată în perioada 12 aprilie 2019 – 8 mai 2019.

Candidaţii pot depune cereri de înscriere, până la data de 25 aprilie 2019 (inclusiv), ora 17,30 la Direcţia resurse umane din Ministerul Justiţiei.

Lista persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviului se vor afişa pe pagina Internet a Ministerului Justiţiei, la data de 02 mai 2019.

Candidaţii participanţi la selecţie vor susţine, în perioada 06 – 07 mai 2019, un interviu cu ministrul justiţiei care constă în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie. În cadrul interviului, ministrul justiţiei este sprijinit de secretarii de stat din Ministerul Justiţiei.

În vederea asigurării transparenţei, audierea candidaţilor se transmite în direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei, se înregistrează şi se publică pe pagina de internet a ministerului.

Rezultatele selecţiei se vor afişa pe pagina Internet a Ministerului Justiţiei, la data de 8 mai 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS