21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecomandări pentru condusul în siguranţă pe timp de ploaie

Recomandări pentru condusul în siguranţă pe timp de ploaie

Precipitaţiile influenţează negativ desfăşurarea traficului rutier. Ploaia poate favoriza producerea unor grave accidente rutiere, fapt pentru care polițiștii recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate în acest sens, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

În zonele urbane se recomandă conducătorilor auto:

– să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor;
– să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
– să păstreze liber centrul intersecţiei;
– să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
– să nu treacă la culoarea roşie a semaforului electric;
– să nu claxoneze inutil;
– să fie atenţi la semnalele agenţilor de circulaţie acolo unde aceștia sunt prezenți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS