14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiderul PSE avertisment pentru PSD: Vom lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD

Liderul PSE avertisment pentru PSD: Vom lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD

Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni a afirmat că PSE va lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD până la discutarea statului de membru al PSE în iunie, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept şi dacă nu va urma recomandărilor CE.
„În timpul întrevederii PSE, preşedintele Serghei Stanishev a reinterat că PSE are în continuare îngrijorări cu privire la statul de drept în România. I-a informat pe prim-miniştrii, comisarii şi liderii de partid că până când Guvernul român nu va clarifica angajamentul pentru statul de drept şi nu va urma recomandările Comisiei Europene, conducerea PES va lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD, până la o discuţie formală la următoarea reuniune a conducerii PES din iunie, unde va fi discutat statutul de membru al PSD. El a concluzionat spunând că, până atunci, nu va fi organizat niciun eveniment PES alături de PSD”, potrivit unui comunicat de presă al socialiştilor europeni.

La întrunirea PSE de miercuri au participat Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans, precum şi alţi socialişti europeni.
Afirmaţiile lui Stanişev vin şi după ce Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialiştilor Europeni la funcţia de preşedinte al CE, a avertizat vinerea trecută, că Partidul Social-Democrat din România riscă excluderea din PSE din cauza situaţiei statului de drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS