Cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale din Romania (CCR) participa la o sedinta, la sediul institutiei, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, marti, 21 ianuarie 2014. LIVIU ADASCALITEI / MEDIAFAX FOTO

CCR a amânat pentru data de 19 aprilie pronunţarea pe conflictul Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, sesizare făcută de Florin Iordache, scrie Mediafax.
Iordache vs Tarcea. CCR se pronunţă pe conflictul dintre Parlament şi Curtea Supremă pe tema completurilor speciale în cazurile de corupţie
Decizia magistraţilor CCR vine după ce şi în şedinţa de miercuri a fost amânată pronunţarea pe sesizare. Hotărârea Curţii a fost motivată atunci prin unele probleme de sănătate ale judecătorului raportor Petre Lăzăroiu, care urmează să se opereze la coloană.

Prin urmare, judecătorii Curţii au stabilit reluarea dezbaterilor în plenul de joi, pentru ca la şedinţă să poată participa şi Petre Lăzăroiu şi de abia apoi să fie supus intervenţiei chirurgicale, însă şi de data aceasta a fost amânată pronunţarea.