8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele trei zile

Prognoza meteo pe următoarele trei zile

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pe următoarele trei zile.

Joi, vremea va fi în general închisă. Temporar va ploua, iar în regiunile sud-vestice cantitaţile de apă vor depăşi izolat 15 l/mp. Ploile vor fi şi sub formă de aversă şi, trecător, se vor semnala descărcări electrice. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în sud-estul şi nord-vestul teritoriului. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ieri, îndeosebi în Moldova, se vor situa, în general, între 12 şi 20 de grade.
La munte, vremea va fi închisă şi pe arii relativ extinse, temporar, va ploua. Ploile vor fi mai ales sub formă de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. La altitudini de peste 2000 m, trecător vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate. Valorile termice vor fi în scădere uşoară faţă de ieri.

Vineri, vremea se va menține închisă și temporar vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, posibil însoțite izolat de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în regiunile sudice și sud-vestice, 30…40 l/mp. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9…10 grade în nordul Moldovei și 19 grade la Târgu Mureș.

Sâmbătă, vremea va fi în continuare închisă și temporar va ploua. Ploile vor fi și sub formă de aversă, posibil însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate, cu precădere în regiunile sud-vestice. La munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice, precum și la munte, mai ales pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade la Suceava și 18 grade la Alba Iulia și Târgu Mureș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS