15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNouă amânare a raportului privind cererea DNA de urmărire penală a lui Tăriceanu

Nouă amânare a raportului privind cererea DNA de urmărire penală a lui Tăriceanu

Senatorii din Comisia Juridică au amânat iar adoptarea raportului necesar pentru ca plenul să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA de urmărire penală a lui Călin Popescu-Tăriceanu.
Comisia juridica a Senatului a amânat din nou cererea DNA pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu, din lipsă de cvorum. Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu.
Procurorii anti-corupţie susţin că acesta, ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.
Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft în timpul mandatului său de premier. După lecturarea unei părţi din dosar, preşedintele Senatului a afirmat chiar că acesta “nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri”.

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 22 aprilie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mărturie mincinoasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS