Acasă Actualitate Gorj: Lucrările la varianta ocolitoare ar putea debuta în vară

Gorj: Lucrările la varianta ocolitoare ar putea debuta în vară

-

Lucrările de construire a variantei ocolitoare din municipiul Târgu Jiu vor fi reluate vara aceasta. Este anunţul făcut de Florin Cârciumaru, senator de Gorj. Parlamentarul a precizat că are informaţia de la ministrul Transporturilor.  Acesta a fost prezent recent la Târgu Jiu pentru a evalua lucrările executate până acum. Potrivit lui Cârciumaru, au fost deficienţe în ceea ce priveşte proiectul variantei ocolitoare. Acesta ar conţine anumite neajunsuri. Cu toate acestea lucrările ar fi putut să continue, în opinia senatorului. În momentul de faţă se caută un alt constructor. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene. Varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu va avea 21 de kilometri. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în luna octombrie 2016. Firma Collini Lavori a renunţat la contract însă şi a fost nevoie de organizarea unei noi licitaţii.

Podul de la Lainici ţine traficul greu departe de Gorj

Podul de la Lainici ţine marii transportatori la distanţă de judeţul Gorj. În momentul de faţă, este impusă o restricţie de tonaj de sub 30 de tone. Astfel, toate tirurile mai grele de 30 de tone sunt nevoite să ocolească Defileul Jiului. Prin urmare transportul greu este ţinut la distanţă de Gorj. Există un pod nou prevăzut în Defileul Jiului, însă sunt probleme legate de terenul pe care urmează să fie amplasat. Tot în Defileul Jiului ar trebui să fie amenajată şi o parcare în zona Lainici. Nu se cunoaşte însă când vor începe cele două lucrări. „Din păcate este o restricţie de tonaj în Defileul Jiului şi e nevoie de un pod nou care să preia tot traficul greu. Nu mai putem să aşteptăm la nesfârşit. Din câte am înţeles au fost probleme cu terenul din zonă şi se caută soluţiile cele mai bune pentru a fi rezolvată această problemă, astfel încât maşinile grele să nu ocolească Defileul Jiului”, a spus Florin Cârciumaru, senator de Gorj.

Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

Francezul Claude Dielna, în vizorul Universităţii Craiova

Universitatea Craiova vrea să se întărească în apărare chiar înaintea derbiului cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului regulat. Alb-albaştrii sunt...