12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFOTO Kovesi, simbolul luptei anticorpție al vestelor galbene din Franța: Pentru a lupta împotriva corupției, avem nevoie de Laura Codruța Kovesi

FOTO Kovesi, simbolul luptei anticorpție al vestelor galbene din Franța: Pentru a lupta împotriva corupției, avem nevoie de Laura Codruța Kovesi

Vestele galbene din Justiție au protestat în Franța împotriva corupției, cerând ca fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, să fie numită în funcția de procuror-șef european, afișând poza acesteia în centrul unei inimi mari. Asta în contextul în care autoritățile de la Bruxelles au acuzat în repetate rânduri guvernul României că încearcă să împiedice numirea acesteia.
”Pentru a lupta împotriva corupției gulerelor albe, Europa va înființa instituția „procurorului european”: așa că nu lăsa pe oricine să fie numit în această funcție! Împotriva corupției, avem nevoie: Laura Codruța Kovesi”, arată o postare pe pagina de Twitter a Vestelor Galbene din Justiție.
Alături de mesaj, apar mai multe imagini, printre care și una în care apare poza lui Kovesi în centrul unei inimi mari, sub formă de pancartă. Pe afiș apare mesajul: procuror european împotriva corupției / Avem nevoie de Laura Codruța Kovesi.
O altă imagine arată o captură a unui articol ilustrat cu șeful PSD, Liviu Dragnea, și care relatează că Guvernul de la București vrea să împiedice numirea lui Kovesi în funcția de procuror general european.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS