6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePachete cu cocaină, găsite între Năvodari și Mangalia

Pachete cu cocaină, găsite între Năvodari și Mangalia

Zeci de pachete cu cocaină au fost aduse de valuri la mal, pe plajele litoralului românesc, din Năvodari până la Mangalia, până în prezent fiind vorba despre o cantitate ce depășește o sută de kilograme, arată surse din rândul anchetatorilor, scrie Mediafax.

 

Potrivit unor surse judiciare, pachetele au fost găsite începând de vineri, pe diferite plaje de pe litoralul românesc, de oameni, aceștia alertând autoritățile.

 

Deocamdată nu a fost făcută o centralizare a pachetelor, dar primele informații arată că ar fi vorba despre peste 100 de pachete, care ar conține, fiecare, până la un kilogram de cocaină.

 

Drogurile ar putea proveni din același lot cu cele descoperite pe o barcă, la Sulina, mai arată sursele citate.

 

Polițiștii constănțeni avertizează oamenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, deoarece acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare, peste 90%, ce pot pune în pericol viața.

 

„ATENȚIE! Conținut periculos! Avertizăm cetățenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viața!”, se arată într-o informare a Poliției Constanța.

 

Polițiștii mai anunță că, în momentul de față, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operațiune, într-un dosar de trafic de droguri, derulată de polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi, sub coordonarea DIICOT.

 

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiți într-o șalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piață de 300 de milioane de euro.

 

Anchetatorii au fost sesizați după ce, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-o dubiță înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conținând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS