10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în weekend

Prognoza meteo în weekend

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că vineriVremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării. În vest şi nord-vest vor fi temporar înnorări şi pe arii restrânse ploi slabe, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin ziua, însă pe parcursul nopţii în regiunile extracarpatice se va semnala nebulozitate joasă. Vântul va avea intensificări, cu rafale ce pot depăşi 55…60 km/h în Banat şi 70…80 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali, însă local şi la cote uşor mai reduse şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 şi 22 de grade, iar cele minime se vor situa între 1 şi 11 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei unde vor mai fi condiţii de brumă. Izolat se va forma ceaţă.

Sâmbătă, vremea va fi caldă în regiunile intracarpatice şi în general normală sub aspect termic în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vest şi nord-vest unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze mai mari pe creste, în special ale Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 23 de grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi condiţii de brumă.

Duminică, vremea va fi caldă în vest şi nord-vest şi în general normală termic în celelalte regiuni. Cerul va fi temporar noros şi va ploua local în jumătatea de sud şi pe arii restrânse în restul ţării. Vântul va avea local intensificări, cu precădere în Banat, Dobrogea, Moldova şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 24 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS