21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCamera Comunelor obligă Guvernul să ceară amânarea Brexit-ului

Camera Comunelor obligă Guvernul să ceară amânarea Brexit-ului

Camera Comunelor a aprobat, în noaptea de miercuri spre joi, o moţiune prin care obligă guvernul britanic să ceară amânarea retragerii țării din Uniunea Europeană, pentru a evita producerea Brexit fără acord.

Proiectul de lege, iniţiat de Yvette Cooper, din Partidul Laburist (centru-stânga, opoziţie), a fost aprobat la limită, cu 313 voturi pentru şi 312 împotrivă.

Moţiunea îi oferă premierului conservator Theresa May un nou mandat pentru a cere amânarea Brexit prin prelungirea negocierilor în virtutea Articolului 50 al Tratatului Uniunii Europene.

Proiectul a fost adoptat rapid, în contextul în care premierul Theresa May a lansat negocieri cu Jeremy Corbyn, liderul opoziției laburiste, pentru identificarea unor soluţii comune în scopul depăşirii impasului Brexit.

La rândul său, Camera Lorzilor va trebui să aprobe acest text, iar o nouă amânare a Brexit poate fi decisă doar de Consiliul European.

Bruxelles-ul a atras atenția că va accepta amânarea Brexit-ului după data de 12 aprilie doar dacă aleșii de la Londra vor aproba acordul negociat deja.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS