12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstanţa Supremă judecă astăzi contestaţia Laurei Codruţa Kovesi la măsura controlului judiciar

Instanţa Supremă judecă astăzi contestaţia Laurei Codruţa Kovesi la măsura controlului judiciar

Instanţa Supremă judecă miercuri contestaţia Laurei Codruţa Kovesi la măsura controlului judiciar dispusă de Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie împotriva fostei şefe a DNA, anchetată pentru presupusa mită cerută pentru repatrierea lui Nicolae Popa, potrivit Mediafax.
Laura Codruţa Kovesi este pusă sub control judiciar de secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul privind mita pe care i-ar fi cerut-o lui Sebastian Ghiţă pentru repatrierea, din Indonezia, a fostului director FNI, Nicolae Popa, condamnat în lipsă la închisoare.
Laura Codruţa Kovesi a contestat măsura controlului judiciar dispus de procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor, miercuri fiind programat un prim termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Prin ordonanţa SIIJ din data de 28 martie 2019 s-a dispus aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data emiterii ordonanţei.
Fostului procuror-şef DNA i-au fost deschise două dosare de către procurorii acestei structuri, cel referitor la aducerea în ţară a lui Nicolae Popa şi cel privindu-i pe procurorii DNA Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS