17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisarii europeni decid miercuri cum trebuie acționat pentru a apăra statul de drept din România

Comisarii europeni decid miercuri cum trebuie acționat pentru a apăra statul de drept din România

Colegiul Comisarilor europeni va discuta miercuri situația statului de drept în România, a declarat marți seară Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, anunțul venind într-un moment în care se speculează tot mai mult că Bruxelles-ul ar putea recurge la ”opțiunea nucleară”, adică la demararea procedurilor pentru suspendarea dreptului de vot al României, așa cum s-a întâmplat cu Polonia.
„Comisia Europeană trebuie să acționeze pentru a apăra statul de drept. Colegiul va discuta mâine situația actuală a statului de drept în România”, a scris pe Twitter Mina Andreeva, o purtătoare de cuvânt a executivului european.

Anunțul vine în contextul în care PSD nu renunță la promovarea ordonanțelor de urgență privind codurile penale și contestația în anulare pentru deciziile definitive ale completurilor de 5 de la instanța supremă, iar oficialii europeni sunt îngrijorați de măsurile luate împotriva lui Kovesi, candidată al postul de procuror-șef european.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS