6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCatedrala Mântuirii va primi din nou bani de la Primăria Capitalei

Catedrala Mântuirii va primi din nou bani de la Primăria Capitalei

Primăria Capitalei vrea să aloce în 2019 suma de 53 de milioane de lei pentru biserici, dintre care 20 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit proiectului de bugel al instituţiei pe anul 2019, scrie Mediafax.

Potrivit proiectului de buget pe anul 2019, Primăria Capitalei va aloca aproape 53 de milioane de lei pentru 100 de biserici din Bucureşti.

Din această sumă, 20 milioane de lei vor merge către Catedrala Mântuirii Neamului. Suma de 20 de milioane este prevăzută în două tranşe egale, respectiv 10 milioane pentru „Catedrala Mântuirii”, iar alte 10 milioane pentru „Patriarhia Română”.

La secţiunea „Obiectul solicitării”, la ambele proiecte de investiţii este trecut ca obiectiv „finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului”. Tot în suma de 53 de milioane de lei mai sunt prevăzute câteva sute de mii de lei pentru reparaţii la Palatul Patriarhiei, însă, aproximativ 100 de biserici vor primi anul acesta, în medie, suma de 300.000 de lei.

Proiectul de buget este în prezent în dezbatere publică, urmând ca la sfârşitul acestei luni să intre pe ordinea de zi a şedinţei CGMB, pentru a fi aprobat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS