20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul român la Beijing a primit premiul „News Person of the Year”

Ambasadorul român la Beijing a primit premiul „News Person of the Year”

Home and Abroad News Press, compania media din subordinea Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, și-a sărbătorit în data de 17 martie cea de-a XVIII-a aniversare. Cu această ocazie, Home and Abroad News Press a continuat tradiția de înmânare a premiilor anuale pentru ”News Person of the Year” (Persoana de știri a anului), inițiată în urmă cu 8 ani, potrivit beijing.mae.ro, citat de curierulnational.ro.

Printre cei nominalizați la ediția din 2018 s-a numărat și ambasadorul României în China, E.S. Basil Constantinescu, alături de alți șase șefi de misiune acreditați la Beijing: Algeria, Austria, Bahrain, Bangladesh, Islanda și Portugalia.

Premiul ediției 2018 și trofeul News Person of the Year a fost acordat ambasadorului român, pentru contribuțiile sale la promovarea relațiilor bilaterale dintre România și China. În expunerea de motive pentru câștigarea premiului, organizatorii au menționat, printre altele, eforturile șefului de misiune român în promovarea activă a educației, economiei, comerțului și culturii dintre China și România. Premiul a fost înmânat de către domnul Li Beihai, fost vice-ministru al Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, sub mandatul căruia a fost lansată această inițiativă.

„Cred că suntem de acord, cu toții, că presa și media au devenit printre cei mai importanți ambasadori ai zilelor noastre. Totodată, presa și media – în general –, joacă rolul de ochi și de urechi ai diplomației. Datorită eforturilor neobosite ale jurnaliștilor noștri, lumea de astăzi este mai conectată, mai transparentă, mai dreaptă și mai unită ca niciodată altcândva în istorie”, a declarat șeful de misiune român la acceptarea premiului.

Acesta a evocat relațiile speciale de prietenie dintre România și China modernă, care vor marca, în acest an, 70 de ani de la stabilire. În discursul său, ambasadorul a prezentat aspecte de actualitate din cadrul relației bilaterale și a subliniat importanța apartenenței României la familia europeană și la setul de valori și norme comune care o definesc, dar mai ales importanța și responsabilitatea pe care o reprezintă pentru țara noastră deținerea mandatului rotativ al Președinției Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul aceleiași ceremonii, a mai fost înmânat un premiu pentru „Contribuțiile deosebite la Cooperarea Internațională Belt and Road”, pentru care au fost nominalizați ambasadorii Albaniei, Slovaciei, Tunisiei și Sri Lankăi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS