Acasă Actualitate Un actor de comedie considerat favorit la alegerile prezidențiale din Ucraina

Un actor de comedie considerat favorit la alegerile prezidențiale din Ucraina

-

Peste 35 de milioane de ucraineni sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a alege preşedintele Ucrainei, având de ales în primul tur dintre zeci de candidaţi, însă favoriţii potrivit sondajelor sunt actorul Vladimir Zelenski, fostul premier Iulia Timoşenko şi actualul preşedinte, Petro Poroşenko.

Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are niciun fel de experienţă politică, a devenit celebru datorită serialului de comedie politică „Slujitorul Poporului”, în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales preşedinte.

„Zelenski este susţinut de votanţii care sunt nemulţumiţi de preşedintele Poroşenko, care nu au încredere în liderii politici tradiţionali şi doresc schimbări cardinale în ceea ce priveşte sistemul de guvernare din Ucraina”. a declarat directorul Centrului Penta de Studii Politice Aplicate, citat de agenţia Dpa.

Poroşenko, actualul lider de la Kiev, este criticat pentru modul lent de implementare a reformelor promise.

Atât Poroşenko, cât şi Iulia Timoşenko, premier între 2007 şi 2010, au subliniat în timpul campaniei electorale faptul că au o experienţă politică vastă.

În cazul în care niciun candidat nu obţine duminică peste 50% din voturi, pe 21 aprilie ar urma să se organizeze un al doilea tur.

ȘTIRI VIDEO GdS

DSP Dolj a suspendat activitatea în sala de sport de la Leu

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au fost în control la sala de sport de la Şcoala Gimnazială „Nica Barbu Locusteanu“ din Leu, în urma articolului din Gazeta de Sud prin care se semnalau condiţii improprii pentru copii.