Acasă Actualitate Tăriceanu vrea să oblige autoritățile publice să cumpere și mașini electrice

Tăriceanu vrea să oblige autoritățile publice să cumpere și mașini electrice

-

Ministerele, autorităţile publice centrale şi cele din subordinea lor, consiliile locale şi judeţene ar putea fi obligate ca 10% din autoturismele pe care le achiziţionează să fie electrice, conform unui proiect de lege depus de Călin Popescu Tăriceanu la Senat.

Iniţiativa legislativă a preşedintelui Senatului propune modificarea OUG 80/2000 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice.

„La data intrării în vigoare a prezentei legi se introduce obligativitatea pentru toate entităţile prevăzute în prezenta ordonanţă, care achiziţionează mai mult de 10 autoturisme annual, ca un procent de minimum 10% din totalul acestora să fie autoturisme electrice, al căror preţ unitar nu poate depăşi suma de 35.000 euro, inclusiv TVA”, arată propunerea legislativă a lui Călin Popescu Tăriceanu care introduce un nou punct în OUG.

Preşedintele Senatului mai spune că „această iniţiativă reprezintă un pas semnificativ în folosirea autoturismelor electrice de către autorităţile publice, va diminua consumul de benzină şi motorină, va ajuta la reducerea poluării şi va promova deopotrivă o dezvoltare sustenabilă economică şi ecologică. Astfel, prin obligativitatea autorităţilor care achiziţionează mai mult de 10 autoturisme anual, ca un procent de minim 10% din totalul acestora să fie autoturisme electrice, va creşte cota de piaţă şi comercializarea vehiculelor curate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sorin Cârțu anunță: Pigliacelli revine la prima echipă!

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, a afirmat că Mirko Pigliacelli și-a încheiat „exilul“ la echipa secundă. „Sorinaccio“ a menționat că portarul italian va reveni...