21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCând vor începe lucrările la stadionul Arcul de Triumf

Când vor începe lucrările la stadionul Arcul de Triumf

Lucrările la stadioanele Ghencea şi Giuleşti sunt în toi, iar în curând va fi deschis şi şantierul de la arena de rugby, Arcul de Triumf.

Directorul de investiţii al CNI, Adrian Cefalan, a dezvăluit pentru ProSport că lucrările la micuţul stadion vor fi demarate, cel târziu, la începutul lunii mai. Stadionul aflat vis-a-vis de Mânăstirea Caşin va servi drept teren de antrenament pentru echipele naţionale care vor evolua la Bucureşti, în cadrul EURO 2020, scrie Mediafax.

Contactat de ProSport, Adrian Cefalan a spus că situaţia de la stadionul Arcul de Triumf a fost puţin mai complicată. Au fost necesare mai multe aprobări, datorită zonei în care este amplasat stadionul. Cert este că lucrurile au intrat în linie dreaptă, iar până la începutul lunii mai vor fi demarate lucrările de la arena de rugby. Licitaţia a fost finalizată, iar proiectul se află în grafic. Asta pentru că vorbim de un stadion de mici dimensiuni. Capactiatea stadionului va fi de 8.100 de locuri, dintre care 100 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi, scrie Mediafax.

Conform CNI, arena va beneficia de un teren utilizabil pentru competiţii sportive de rugby şi fotbal, cu dimensiuni totale de 120m x 80m, prevăzut cu o suprafaţă de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), cu un sistem de drenaj în surplus, încălzire pentru sezonul de iarnă, spaţii pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri, spaţii pentru mass-media (boxă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente), post de control anti-doping şi spaţii administrative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS