5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi estimări ale componenței viitorului Parlament European

Noi estimări ale componenței viitorului Parlament European

Parlamentul European a lansat astăzi estimări actualizate ale viitoarei sale componențe (cea de-a noua legislatură), în baza unei compilații a sondajelor naționale reprezentative.

Parlamentul European a publicat un nou set de estimări despre cum ar putea arăta componența sa după alegeri, în baza sondajelor realizate în statele membre înainte de 26 martie 2019. Cifrele provin dintr-o compilație a sondajelor reprezentative efectuate de institute naționale de sondare a opiniei publice din statele membre și agregate de Kantar Public în numele Parlamentului European.

Partidele sunt atribuite numai grupurilor politice existente sau acolo unde sunt deja afiliate unui partid politic european asociat. Toate noile partide și mișcări, care nu și-au declarat încă intențiile, intră în categoria „altele”. Următorul parlament va avea mai puțini deputați (705) față de actualul format (751).

Toate datele pot fi descărcate din dosarul de presă. în format Excel ce conține cifre complete asupra evoluției intențiilor de vot din toate statele membre, de la începutul anului 2018. Documentul va oferi informații detaliate asupra partidelor naționale, în ceea ce privește numele, afilierea politică la nivel european, rezultatele de la ultimele alegeri europene și naționale, precum și poziția lor în toate sondajele de opinie incluse. Informațiile despre sondajele în sine includ numele institutelor, dimensiunea eșantionului și datele din teren.

Următoarele alegeri vor avea loc între 23 și 26 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS